O MEL: UN MODO DE VIDA.
A COCIÑA CON MEL.
A COCIÑA CON MEL.
Obxectivos
Fomentar a igualdade (nenos e nenas na cociña)
Dar valor a un produto san e autóctono.
Dar a coñecer outra maneira de vivir de acordo cos principios da natureza
Participación
Charla sobre a apicultura impartida polo colectivo Sachos á rúa, formado por mozos e mozas que decidiron voltar ao rural e atoparon na apicultura un modo de vida sostible e rendible.
Exposición e degustación de diferentes variedades de mel producida por este colectivo.
Show cooking: cociñando san utilizando o mel como ingrediente principal.
COMEZAMOS!
O 12 de febreiro, pola tarde, tivemos un Show cooking cos alumnos e alumnas de 2ºE.
O ingrediente estrela foi o mel, con este produto elaboramos o seguinte menú:
1º prato:
- Fingers de polo (peituga de pola empanada con cereais) con prebe de mostaza e mel.
2º prato:
-Ás de polo e salchichas con prebe de solla e mel.
Sobremesa:
- Táboa de queixos con froitos secos (noces, abelás e améndoas) e mel.
- Táboa de queixos con froitos vermellos (amorodos, framboesas, arandos, grosellas) e mel.
- Filloas e tortas untadas con mel.
COMEZAMOS!
O 12 de febreiro, pola tarde, tivemos un Show cooking cos alumnos e alumnas de 2ºE.
O ingrediente estrela foi o mel, con este produto elaboramos o seguinte menú:
1º prato:
2º prato:
-Ás de polo e salchichas con prebe de solla e mel.
Sobremesa:
- Táboa de queixos con froitos secos (noces, abelás e améndoas) e mel.
- Táboa de queixos con froitos vermellos (amorodos, framboesas, arandos, grosellas) e mel.
- Filloas e tortas untadas con mel.
Ningún comentario:
Publicar un comentario