EDUCACIÓN FÍSICA

O MEL: UN MODO DE VIDA.  
A COCIÑA CON MEL.




Obxectivos

Fomentar a igualdade (nenos e nenas na cociña)
Dar valor a un produto san e autóctono.
Dar a coñecer outra maneira de vivir de acordo cos principios da natureza

Participación

Charla sobre a apicultura impartida polo colectivo Sachos á rúa, formado por mozos e mozas que decidiron voltar ao rural e atoparon na apicultura un modo de vida sostible e rendible.
Exposición  e degustación de diferentes variedades de mel producida por este colectivo.
Show cooking: cociñando san utilizando o mel como ingrediente principal.

COMEZAMOS!

O 12 de febreiro, pola tarde, tivemos un Show cooking cos alumnos e alumnas de 2ºE. 

O ingrediente estrela foi o mel, con este produto elaboramos o seguinte menú:

prato:


- Fingers de polo (peituga de pola empanada con cereais) con prebe de mostaza e mel.




2º prato:

-Ás de polo e salchichas con prebe de solla e mel.





Sobremesa:

- Táboa de queixos con froitos secos (noces, abelás e améndoas) e mel.



- Táboa de queixos con froitos vermellos (amorodos, framboesas, arandos, grosellas) e mel.


- Filloas e tortas untadas con mel.




 
  
 


Ningún comentario:

Publicar un comentario